Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Aanzien Julianapark.

Door: Joran Oskam
13 juni 2020

De entree van het Julianapark aan de stadszijde vind ik erg troosteloos. Graag zie ik dat hier wat aan gedaan word door plant van bloemen.

De entree van het Julianapark aan de kant van de Marnixlaan vind ik er rommelig en troosteloos uitzien met een kale grindvlakte vol onkruid en brandnetels aan de zijkant van de woning.
En dat terwijl er een heel bijzonder oud beheerdershuisje staat. 
De entree aan de kant van Maarssen is vorig jaar geheel opgeknapt met aanpoot van nieuwe planten, graag zie ik dat dat ook gebeurd aan de andere zijde. 
Ten eerste is het aangezicht van het park hiermee gebaat, daarnaast nodigt dit uit om het park in te gaan en komt de bijzondere oude beheerderswoning beter tot zijn recht.
Ook is de natuur meer gebaat bij bloemen dan met de grindvlakte en brandnetels die er nu te zien zijn.


Argumenten

Argumenten voor

marije lieuwens | 6 september 2020 22:54

In ben helemaal voor. Waarom woont er al ruim 10 jaar iemand in dat pand die er niets aan doet, een grote onkruid bende. Is het anti kraak of zo? Doe iets met die entree en dat pand. Een betaalbare sociale koffietent, iets voor kinderen...iets sociaals. Het hele park is aan het verslonzen. Overal brandnetels, echt irritant als je met kleine kinderen daar rondloopt. Die entree is inderdaad troosteloos. Als je kijkt naar andere parken in andere stadsdelen dan is het Julianapark echt verwaarloosd.Argumenten tegen

Barbara Hiemstra | 17 juni 2020 19:25

I.v.m de rattenproblematiek is lage aanplant bij deze entree niet verstandig. Bij deze entree wordt het meeste voedsel gedumpt. (En in de kasten de meeste ratten afgevangen). Hoe minder lage aanplant bij de randen van het park richting de wijk, hoe minder kans dat de ratten de wijk intrekken. De beheerderswoning is zo ook mooi te zien en iedereen in de buurt weet het park te vinden. Ik vind het een non-argument dat met lage aanplant de beheerderswoning beter uitkomt en men het park beter vindt.Login om verder te gaanCancel