Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Plein van Berlage

Door: Joran Oskam
13 juni 2020

Het Plein van Berlage ligt er, zeker in de winter, troosteloos bij. Poot daarom wat groenblijvends in drie kleine perken.

Het Plein van Berlage ligt op een zeer centrale plaats in de wijk en word zeer veel gezien door passerend verkeer. Zeker in de winter ligt het plein er troosteloos bij. 
Mijn idee is dan ook om drie kleine perken in het gras te creëren met bijvoorbeeld Rhodondendrons. 
Dit hoeven maar drie kleine perken te zijn. 
Dit zorgt voor het hele jaar rond een groen aanzien en in de zomer ook nog wat kleur door de bloeiende bloemen, en geeft het plein hierdoor een mooier aanzien.
Daarnaast kost het niet veel, levert het geen gevaar op voor de verkeersveiligheid (er zijn zoveel rotondes beplant) en is het gemakkelijk te realiseren.


Argumenten

Argumenten voor

Kim Bangma | 28 juni 2020 13:43

Ik woon hier vlakbij en idd kan het veel meer uitstralen dan het nu doet dus goed idee om dit aan te pakken. Een mooi beeld o.i.d zou ook helpen. De fontein staat vaak niet aan terwijl dat ook wat doet qua looksCoen de Rijk | 6 september 2020 08:48

Helemaal mee eens dat dit 'plein' veel meer kan betekenen! Het is stedenbouwkundig gezien een erg interessante plek. Het blijft helaas wel een verkeersplein. Een mooier groenbeeld lijkt me daarom een logische insteek. Er staan ook sponsorbordjes op t plein bijv. van Makelaar Walton. Gaan die inkomsten naar t plein?Argumenten tegen

Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel