Spring naar inhoud

Campagnetips

Goede voorbereiding is het halve werk

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Jouw campagne begint wanneer je een idee krijgt. Schrijf wat in jou opkomt. Praat erover met vrienden en familie. En misschien willen zij je helpen om straks jouw plan bekend te maken.

2. Laat jezelf zien in een plan

Vertel waarom je idee jou aanspreekt en welke plannen je ermee hebt. Overtuig de lezer dat jouw plan bijdraagt aan een mooiere buurt. Als anderen bij het lezen van jouw beschrijving enthousiast worden voor je plan, is de kans groot dat ze je plan gaan liken én positieve argumenten gaan plaatsen.

3. Hou het kort en schrijf netjes

Beperk je tot de belangrijkste zaken die je wilt vertellen aan de lezers. Een lange tekst wordt online vaak niet gelezen. Gebruik begrijpelijke woorden. Deel geen persoonlijke gegevens, gebruik geen krachttermen en gebruik geen verwijzingen naar andere websites.

4. Kies een mooie foto

De foto is het eerste wat de lezer van jouw plan en campagne ziet. Zorg dus voor een mooie, duidelijke foto met een hoge resolutie. Zorg ervoor dat het een aansprekende foto is. Dien alleen een foto in die je zelf hebt gemaakt. Foto’s van anderen kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn. Je hebt dan toestemming nodig van de fotograaf.

5. Praat over je plan en verzamel likes

Even aanbellen bij de buren of stop een flyer in de bus. Je kunt ook vragen of je een oproep of poster mag ophangen bij drukbezochte plaatsen in jouw buurt. Denk aan een school, wachtkamer, restaurant of kerk. Plak een poster achter je raam. Spreek mensen aan op straat of in de buurt van de supermarkt. Vanaf je eigen planpagina kun je je plan delen via mail, WhatsApp, Facebook en Twitter. Natuurlijk zijn de mogelijkheden afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Volg de in Nederland geldende gezondheidsadviezen en hou 1,5 meter afstand van elkaar.

Succes met je campagne!

tekstwolk-punt

Login om verder te gaan



Cancel